国際化促進インターンシップAコース(経済産業省)
Jaoan Internship Program (METI Goverment of JAPAN)
https://internshipprogram.go.jp/
募集対象:
日本国外在住及び開発途上国(OECD/DACリスト掲載国)の国籍を有する者で高度な技術を有する外国人材(中国を除く)
活動場所:
事務局指定のワークスペースまたはインターン自宅。
活動期間:
2021年8月10日(火)~10月8日(金)(1日4時間活動)
インターン生:
Miss Thanh Thuy Do (ベトナム, ハノイ市)
受入側担当者:
岩永 満宏 (福岡県北九州市)
活動架台内容:
- ①ワインの歴史、製造方法、生産量・消費量などの調査
- ②神楽デキャンタの競合商品の調査
- ③上記①②に関する調査報告書(43ページ)の作成
- ④バイヤーリストに記載された47件のバイヤーの調査
- ⑤バイヤーに対して商品案内メールの作成
- ⑥商品案内メールの送信および返答状況の記録
- ⑦インコタームズおよびトライタン樹脂の調査
https://internshipprogram.go.jp/english/
Eligibility:
Foreign nationals living outside Japan and nationals of developing countries (OECD/DAC listed countries) with advanced skills (excluding China).
Place of activity:
Workspace designated by the Secretariat or intern's home.
Period:
Tuesday, 10 August to Friday, 8 October 2021 (4 hours of activity per day)
Internship student:
Miss Thanh Thuy Do (Hanoi, Vietnam)
Host:
Mitsuhiro Iwanaga (Kitakyushu City, Fukuoka Prefecture)
Activities:
- 1) Research on the history of wine, production methods, production and consumption.
- 2) Research on competing products of Kagura decanter.
- 3) Preparation of a research report (43 pages) on 1) and 2) above.
- 4) Survey of 47 buyers on the buyer list.
- 5) Preparation of product information e-mails to buyers
- 6) Sending of product information e-mails and recording of responses
- 7) Investigation of Incoterms and Tritan resin.